Tak byte vs tak Reparation och hur man gör rätt beslut

Tid och exponering för regn, snö, vind och sol kommer att slita på ditt tak. Och husägare måste reagera snabbt när de blev hotade med ett tak läcka. Är det bättre att planera för ett tak ersättning eller helt enkelt schema ett tak reparation projektet med takläggare stockholm? Kommer dessa projekt kräver olika entreprenörer? Och som är det mest prisvärda alternativet både på kort sikt och på lång sikt?

Faktorer att tänka på

Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer mellan tak byte och renovering av tak. Tänka på:

Om taket är ganska ny (mindre än 8 år gammal) du är bäst att överväga reparationer. Bältros kan även vara under garanti, men att täckningen kan proportionellt. Tak som installerades mer än 12 år sedan har nått den genomsnittliga åldern för en asfalt singel tak ersättning kan vara i ordning. För dem mellan 8 och 12 år, kommer du måste ta hänsyn till andra faktorer ganska noga.

En inspektion kommer att avslöja exakt vad problemet är. Vissa frågor som skadade ventiler, läckande takfönster eller försämrade skorstens flänsar är mycket lättare att reparera än en stor lapp av skadade bältros. Även om asfalten sönder och bältros är mycket böjt reparationer kan vara omöjligt eller mycket dyrt. Små områden av försämring lättare kan repareras än skador som sprider sig över ett större område eller förekommer hos fler än en plats.

Om du planerar att vistas i hemmet under många år framöver, kan ett tak ersättning vara en bättre långsiktig investering. Å andra sidan, om du kommer att sälja ditt hem inom en snar framtid ett tak reparation kan vara det bästa tillvägagångssättet. Du bör se till att reparationen utförs professionellt och vara uppriktiga med köpare, men en reparation projekt kommer att kosta betydligt mindre än en ersättare.

Förhoppningsvis kommer du att märka att det finns ett problem med taket innan något större inträffar. Läckor och djurangrepp kommer att skapa allvarliga skador i vinden och i hela hemmet. Men tidpunkten för din upptäckt kommer att påverka huruvida en reparation eller utbyte är i sin ordning.

Takläggnings problem som upptäcks på vintern eller tidigt på våren och kräver omedelbar uppmärksamhet (allvarliga olyckor, till exempel) bör sannolikt planeras för en reparation. Om detta projekt spelar ingen ta hand om problemet eller mer omfattande skador upptäckts i processen, kan en ersättningsprojekt fyllas senare i sommar. Tak ersättare kan inte göras bra på vintern, på grund av kyla och våt, osäkra förhållanden.Läs om tak och årstider på www.takläggarnaistockholm.se

Å andra sidan, problem som upptäcks under hösten kommer sannolikt att bli värre under vintern. Tänk på det kloka i en tak ersättning i så fall vilket kommer att skapa tillräckligt skydd för ditt hem. Reparera ett problem i detta skede kan vara riskabelt – det kanske inte rätta till problemet och en våt höst och tidig snöfall kan orsaka omfattande skador.

Fundera på om ditt område av landet är i riskzonen för kraftiga stormar. Har du upplever ofta orkaner eller extremt kraftiga snöfall? Om den här säsongen närmar sig och en takläggning fråga har visat sig, du är bäst att avsluta den mest omfattande och hållbara projekt. Oftast det är ett tak ersättning projekt.

budgetfrågor

Försök att överväga andra faktorer först tycker takläggare stockholm, eftersom en renovering av tak i år kan mycket väl innebära ett tak ersättning nästa år. Om det skulle vara ett bättre värde för att slutföra utbytes projektet nu och betala för det under de kommande tolv månaderna, försöka ordna det.

Beräkna räntekostnaderna och vara säker på att betalningen passar in i din månadsbudget. Vissa takentreprenörer har finansieringsplaner tillgängliga. Och många finansiella institutioner kommer att ge en kredit säkrade mot ditt hem, göra större hem renoveringsprojekt som ett tak ersättning projekt prisvärd.

Villkoret för ditt hem interiör bör också övervägas.  Eller läckage orsakar missfärgning i väggar eller tak? När dessa viktiga frågor redan har skett, är ett tak reparation förmodligen inte  tillräcklig anser takläggare stockholm.

Du kan fortfarande behöva reparera delar av din inredning, såsom isolering, gips eller trä inramning, men en takläggning ersättning kommer att se vattnet inte hitta sin väg in i ditt hem igen.

Kontakta en takentreprenör

Om du fortfarande är osäker har en betrodd takentreprenör ta en titt på skadan. Förklara din situation och be dem om en ärlig yttrande. De bör kunna ge dig en kostnad för båda alternativen, så att du kan göra en rättvis jämförelse.

www.xn--taklggarnaistockholm-ezb.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *