Rollen av motivation och attityd i laget

Ett lag bildas när individer med liknande intresse samlas för att förverkliga en gemensam dröm. Lagmedlemmarna måste tänka på sitt lag först och alla andra personliga intressen bör komma senare. Varje enskild person måste bidra lika mycket som enligt hans förmåga att uppnå de fördefinierade målen framgångsrikt inom den önskade tidsramen.

Motivation och attityd går hand i hand för att öka resultatet av något lag.

Du behöver en matchpinne för eld, du behöver bläck för att skriva en penna, och på samma sätt behöver en individ motivation att utföra. Varje individ har viss latent talang och behöver ett tryck för att talangen ska komma ut. Utan motivation känner gruppmedlemmarna motvilliga att arbeta och tenderar också att sprida negativitet runt. Människor är hungriga för beröm och uppskattning. Det är ledarens uppgift att uppskatta sina lagmedlemmar när de har gjort något bra. På så sätt känner de sig glada och motiverade att göra ännu bättre nästa gång.

Ange en tidsfrist för inlämning av arbete. Alla anställda som skickar arbetet inom den angivna tidsramen måste uppskattas offentligt. Cirkulera ett mail bland alla anställda som uppskattar din lagmedlems effektivitet. Alla som kommer ut med en lysande idé bör belönas på ett lämpligt sätt. Det är inte alltid du ger pengar för att motivera dina anställda, men även småstjärnor av uppskattning kan göra skillnad. Belöna din lagmedlem med allt han gillar. Uppskattning av en medlem betyder inte att du kommer att försumma eller kritisera de andra medlemmarna i laget som inte kunde klara sig upp till marken den här gången. Det är gruppledarens uppgift att motivera dem så att de lyckas nästa gång. Be dem att “BUCK UP”.

En ensammedlems prestation kan knappast göra skillnad för lagets prestation. Varje medlem måste bidra lika mycket för maximal effekt. Fira ditt lags framgång med att bjuda in alla dina lagmedlemmar. Ta dem ut för en lunch till en närliggande restaurang. De kommer att känna sig lyckliga och komma närmare varandra på detta sätt. Ge ett klapp på ryggen för att uppskatta deras hårda arbete.
Titlar som “Bästa anställd i månaden” och “Bästa lagmedlem” går också långt för att motivera lagmedlemmarna. Namnen på de bästa artisterna måste visas på anslagstavlorna för alla att se.
Incitament och förmåner motiverar också medarbetarna i stor utsträckning. Om någon lagmedlem gör något enastående glöm inte att uppskatta honom på ett öppet forum och fråga också de andra medlemmarna att nå sin nivå också.

Undvik att roa dina kollegor. Det anses mycket oprofessionellt. Sprid inte negativitet runt. Beror inte på skyll spel eller sprida onödiga rykten om dina lagmedlemmar.

Motivation ensam kan inte skapa underverk; Det måste kopplas till gruppmedlemmens positiva inställning för att säkerställa höga prestanda för laget. Anta en positiv attityd på jobbet. Finner inte alltid fel i andra. Lyssna på dina lagmedlemmar också. Antag inte saker eller dra slutsatser ensam. Var lite mer flexibel och justera för att undvika konflikter på arbetsplatsen. Sitt och diskutera problem med dina lagmedlemmar för att nå ett alternativ. Resultat kan inte uppnås såvida och tills du tror på dig själv. Viljan att göra något är viktigt. Man borde ha en önskan att utföra.

Försök alltid titta på livet ur ett större perspektiv. Saker kan inte alltid vara som du vill, det är bättre att acceptera saker som det är ibland. Kom ihåg efter stora regn, det finns alltid en klar himmel. Problem kan uppstå när som helst, men det är alltid bättre att glina och fortsätta. Överreager inte på små saker.
Var inte för adamant eller stel, istället vara lite förlåtande. Det är helt okej om du tar initiativet och säger “Ledsen”. Detta magiska ord går långt i att minska konflikter i stor utsträckning. Inte onödigt skapa spänningar för andra och dig själv också.

Teambuilding I Stockholm www.teambuildingistockholm.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *