Kontorsrengöring: Hantering av kontorsutrustning, toaletter, golv och sopor

Kontorsstädning göteborg efter arbetstid är en viktig del av att din verksamhet ser fram emot när dina anställda och besökare anländer varje dag. Därför kommer det att vara viktigt att anställa en kontorsrengöring på plats, särskilt om det dagliga kaoset och den upptagenheten att köra ett kontor tar över. Din kontorsutrustning, toaletter och golv kommer att krypa med bakterier och olika fläckar som lätt kan tas om hand, antingen på natten eller under dagen.

Rengöring av kontorsutrustning

Ingenting sprider bakterier snabbare än smutsiga tangentbord, telefoner eller en datormus. Att hålla dessa fria från bakterier är viktigt, särskilt under influensasäsongen. En vaktmästare kan hålla dessa underhållna under natten genom att använda desinfektionsdukar på alla ytor. Tangentbord kan torkas såväl som datorns mus, som ofta används i en kontorsinställning.

Medan många kontor nu använder headset vid telefonsamtal, kan vissa fortfarande använda traditionella telefoner där kalla och influensa bakterier trivs. Torka dessa med desinfektionsdukarna eller spraya mottagarna med en rengöringsspray, så att en säkrare, renare telefon kan användas.

Rengöring av kontors badrum

Det får inte vara mer bakterierad plats än ett offentligt toalett. Här kommer rengöring av toaletter och urinaler vara en viktig del av att hålla sakerna så orörda att besökare behöver använda toaletten. En professionell städservice kommer att använda de bästa rengöringsmedel som finns tillgängliga för att göra toaletterna så obefläckade som möjligt.

Detsamma gäller för sänkor kontorsstädning i göteborg. Anställda och besökare bedömer ofta renligheten hos en anläggning med hur rena toaletter är, särskilt när sänkorna är färgade eller smutsiga. Klorbehandlingar och andra vattenbehandlingar i ett offentligt vattensystem kan eventuellt lämna fläckar som kan förvandlas till fläckar om de inte rengöras ordentligt.

Speglar ska vara obefläckade rena, så besökarna har en tydlig bild. Inget bevisar värdet av en kontors renhet än om toaletterna är smutsiga med fingeravtryck eller smuts.

Rengöring av kontorsgolv

Om du har ett upptagen kontor med människor som kommer och går, kan de viktigaste våningarna på kontoret bli ganska smutsiga under dagen. Med de skiftande årstiderna kommer det att vara särskilt sant, eftersom hösten ger våta löv och lera, följt av snö på vintern.

Professionell mattrengöring kan lösa detta problem, först med mycket noggrann dammsugning, följt av spotbehandlingar vid behov, och regelbundet planerad mattrengöring.

Hårda golv bör ibland vaxas och lysas men kan inte uppnås under dagen. Rengöring av byggnadsgolv är en av anledningarna till att vaktmästarservice arbetar under öppettider eller under natten, så att vanligt affärer inte störs när stora jobb som golvrengöring måste göras.

Rengöring av skräp från behållare och brytrummet

Skräpburkar på basta kontorsstädning göteborg kan fylla upp snabbt under dagen, och är ett uppenbart tecken på orubblighet hos en ny besökare. Vissa rengöringsföretag tillhandahåller separata kärl för säker dokumenthantering, vilket gör att dessa är slutna och mindre uppenbara, så att fragmentering av dokument kan genomföras med jämna mellanrum, vilket kanske inte är lika ofta som tömning av papperskorgen.

Extra städmöjligheter som ett kontor kan begära inkluderar rengöring av anställningsrummet, vilket kan innehålla bord, bänkskivor, torka ner ytor och ibland städa ut kylskåpet. Skräpburkar i bryggrummet måste tömmas ofta, och en bra vaktmästare kan också rekommendera luftfräschare att använda i dessa områden.

En bra tid att börja använda en professionell vaktmästarservice är innan kontoret börjar se rörigt ut. Många rengöringsföretag erbjuder detaljerad djuprengöring som extra service, men det bästa sättet att hålla ditt kontor rent är med regelbundet schema av professionella städare som vet vilka kemikalier och verktyg som ska användas för att få jobbet gjort rätt och snabbt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *