Hur ska jag göra Terrazzo Repair på mina golvs sprickor och hål?

Livet på terrazzo golv har haft många upp och ner, med det brukar sluta behöver Terrazzo reparation. Denna golv stil var en sådan kram tillbaka på 1950-talet, med hem i Amerika (och överallt) som sportar dessa hållbara och praktiska golv, som inte bara är vackra men mycket lätta att underhålla. Men som med de flesta fads blev det snart outmoded, och folk började täcka den med kakel, mattor eller till och med trägolv. Många människor har också hållit sitt intakta, men det kan vara mer på grund av sin nära oförstörbarhet snarare än deras aktiva val. Terrazzo upplever dock idag, med höftfolk återupptäckter plötsligt den stil och nåd som ett sådant golv ger till sitt hem.

Sprickor är en vanlig skada som terrazzo golv – egentligen någon typ av golv. Sprickor kan orsakas av allt från jordbävningar till tappade hantlar. Vissa husägare föredrar att behålla sprickorna, som de säger att det har en viss charm för det, och kan lägga ett åldrat utseende på rummet. En hel del människor skulle hellre ha professionella terrazzo restauratörer göra reparationerna, men om du vill terrazzo reparera dina golv “sprickor själv, det finns några saker att överväga. Är sprickan tillräckligt stor för att små kvarts eller marmorflisar ska komma igenom? Hur djupt är det?

Med dessa saker i åtanke ska du ta en lämplig mängd grout eller Portlandcement (beroende på vilken färg ditt golv ligger) och blanda till rätt konsistens. Du kan blanda i kvarts eller marmorflis med plåsterblandningen om du vill ha ett mer naturligt utseende på det, eller du kan bara implantera kvarts eller marmorflisar till ytan av blandningen senare. Därefter fyller du sprickan med blandningen tills den når brädan. Vänta på att patchblandningen torkar, varefter du kan sanda eller slipa det lappade området för att matcha resten av golvets yta.

Om ditt golv tidigare varit föremål för mattor, så är jag säker på att du kommer att kunna hitta mattryggspår längs sidorna av rummet. Om spåren har tagits bort på förhand, hittar du antingen naglar som sticker ut ur golvet eller dess hål. Om du föredrar att dra ut naglarna, gör så mycket noggrant och bara lappa det med samma metod ovan. Men om du upptäcker att blandning av injektionsmassan för att matcha färgen på ditt golv är helt enkelt för svårt (många “professionella” entreprenörer finner det svårt tror jag), du kan välja att bara klippa ut den del av nageln som Juts ut, och bara slipa spiken till din golvnivå.

Efter avslutning av alla terrazzoreparationer på golvet slipas det med diamantimpregnerade skivor tills du når den glansnivå du vill ha. Skölj sedan tills du tar bort alla raser av damm, gammalt golvvax och andra kemikalier, och sedan mopa på en terrazzo-specifik försegling för att försegla i glansen och för att skydda ditt golv under en längre period. Kom ihåg att när du rengör ditt golv är det inte nödvändigt att vaxa ett terrazzogolv, eftersom det behåller glansen även utan det. Vax utbreder risken att permanent absorberas av ditt golv, vilket förstör dess färg. Använd aldrig ättika på terrazzo golvet, eftersom det är för surt och kommer att orsaka att det förlorar sin glans. Det är bäst att ge ditt golv en vattning med vatten och en neutral pH-rengörare varje vecka eller så för att den ska behålla sin kvalitet under en längre tid.

golvslipningistockholm.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *