Geotermiska system – Prisvärd på lång sikt

Geotermiska system är ett jordvänligt sätt att värma och kyla ditt hem eller företag som kan vara upp till 400 gånger effektivare än konventionella system. Installera ett geotermiskt system i ett befintligt hus eller i nybyggnation kan vara en klok investering som kommer att löna sig inom några år beroende på vilken storlek och typ av system du installerar och dina värme- och kylbehov.

Installera geotermiska system

När du installerar geotermiska system måste du borra in i jorden och installera ett slingfält. Mängden utrymme som krävs beror på storleken på lokalerna du försöker värma och svalna och vilken typ av geotermisk system som är bäst för din applikation. Detta är nödvändigt eftersom systemet utnyttjar det faktum att temperaturer förblir konsekventa under jorden och sålunda krävs mindre konditionering för att uppnå en önskad nivå av uppvärmd eller kyld luft.

bergvärmeiStockholm

Borrning är bara en av kostnaderna för installationen. Du måste också installera en geotermisk enhet och om du väljer att dra nytta av de lägre kostnaderna för varmvattenuppvärmning möjlig med geotermisk, behöver du ytterligare tillägg inklusive en desuperheater. I de flesta fall utnyttjar geotermisk förmåga att värma ditt vatten med hjälp av en desuperheater en värdefull investering eftersom varmt vatten är en stor kostnad i de flesta hem. Geotermisk minskar denna kostnad genom att överföra värme från konditionerad luft på sommaren eller annan onödig energi som produceras på vintern, och använda den energin för att förvärma vattnet innan det kommer till din varmvattenberedare.

 

Geotermisk kräver kanalarbete precis som alla andra traditionella system gör, så du måste installera detta också när du installerar geotermiska system i nybyggnation. Eftersom det inte behövs något speciellt kanalarbete är detta inte en extra kostnad över ett standardsystem. Om du eftermonterar en befintlig byggnad med geotermisk, behöver du normalt inte göra ändringar i kanaldelen av ditt HVAC-system.

 

Kostnaderna för geotermisk är därför till stor del i kostnaderna för borrningen, enheten, tilläggen och arbetet. Trots det faktum att det kan finnas en högre initialkostnad för geotermisk än för ett mer konventionellt uppvärmnings- och kylsystem, kompenseras dessa kostnader ofta inom några korta år med besparingar på dina värme-, kyl- och energiregler.

 

Vidare finns det vanligtvis skattekrediter tillgängliga för att bidra till att ge geotermiska överkomliga priser. Vissa verktygsföretag kommer också att erbjuda rabatter eller incitament för installationen av geotermisk. När du lägger till alla dessa skattekrediter och rabatter kan du titta på bara några tusen dollar mer än kostnaden för ett konventionellt system. Med år av energibesparingar och reducerade försäkringsräkningar blir beslutet att spendera den lilla pengar en lätt.

 

Nyckeln till att installera geotermiska system är dock att du har en pålitlig och högkvalitativ installatör som kan hjälpa dig att maximera fördelarna. Kontrollera installatörens referenser och erfarenheter och var noga med att installatören är villig att svara på eventuella frågor du har och förklara för dig hur systemet fungerar för att gynna dig.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *