Etanol vs elektriska spisar – Vilken spis ska du välja?

Både elektriska och etanol eldstäder är ett bra alternativ till både trä och eldstäder gas. Båda fungerar som ett bra alternativ som varken kräver någon rökkanal eller ventilera. Som ett resultat kan båda bränder enkelt implementeras i alla hem. Det kan dock vara ganska svårt att veta vilken modell man väljer – i denna artikel kommer jag att jämföra de två typerna av eldstäder, vilket i slutändan kommer att hjälpa dig, göra det bästa beslutet.
För att göra det enkelt kommer jag att gå igenom för- och nackdelar med båda eldstäder.

braskamin pris

Om du inte redan vet vad en etanolspis är, och hur det fungerar, låt braskaminer stockholm berätta för dig, just det. En etanol spis är en produkt som inte kräver någon rökkanal eller utlopp på grund av bränsle bioetanol. De eldstäder producera en bra mängd värme och omedelbart lägga en pulserande känsla att nästan alla rum.
Fördelar
● Verkliga och autentiska lågor
● Inga farliga ångor eller partiklar
● Ventless – ingen sot rök aska etc.
● Kräver inte ett eluttag
● Producera en bra mängd värme

Nackdelar
● Förbrukar lite syre
● Kostar mer att köra än elektriska bränder
● Det går inte att brinna utan att producera värme
Nackdelarna talar ganska mycket för dem själva, “tyvärr” det är inte möjligt att ha lågorna utan värme. Om du inte behöver någon värme, kan en enkel lösning vara att installera en fläkt eller helt enkelt öppna ett fönster.
Elektriska spisar
● En elektrisk spis från www.braskamineristockholm.se
är känd för att nästan alla som en eldstad som bara är ansluten till ett eluttag. En fläkt som kan slås på och av producerar värme, och det elektriska systemet skapar enkel låga effekt.
Fördelar
● Billig i drift
● Lätt att installera
● Med eller utan värme – justerbar värme
● Ventless – ingen rök sot, aska etc.
● Behöver inte en ljusare eller något bränsle
● Ingen verklig flamma – ingen verklig fara
Nyckelorden att notera från proffsen av elektriska spisar avser säkerhet och användarvänlighet. Det är mycket lätt att sätta på och eftersom det inte finns några verkliga flammor, är risken på ett absolut minimum.
Nackdelar
● Kräver el för att driva
● Kommer aldrig ge känslan av en riktig eld
● Tyvärr är den största bristen på verkliga flammor. Många kunder i slutändan kasserade elektriska spisar på grund av den “falska” känsla lågorna ger. Det bästa råd är att uppleva en riktig elektrisk spis innan de köper en för att se till att du kommer att njuta av brandeffekter. Falska lågor kan vara mysigt också anser braskaminer stockholm

Slutsats
Vi har alltid varit en stor anhängare av etanol eldstäder – om inte, skulle jag inte sälja dem. Med detta sagt, jag kan vara lite partisk när det gäller att hjälpa dig att göra det slutliga beslutet – min förhoppning är att denna artikel har gett dig information för att avgöra själv. Vi kommer dock fortfarande belysa den stora skillnaden.
Du bör välja en elektrisk spis om du inte riktigt bryr sig mycket för riktiga flammor och har en låg budget. Elektriska bränder är oftast mycket billigare än kvalitet (säkert) etanol eldstäder. För oss fungerar de som den perfekta ersättaren för eldstad DVD-skivor.
En etanol spis å andra sidan, är mycket lämplig om du vill ha värme och livs levande lågor. Personligen tycker braskaminer stockholm att elektriska spisar är helt enkelt för falska – med etanol får du riktiga lågor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *